Vilka element bör ett välgjort reklamblad innehålla?

Oavsett om du har planer på att öppna en butik eller bara vill nå nya kunder – på något sätt behöver du en iögonfallande och snyggt reklamblad. I den här artikeln ger vi en handfull professionella tips om design av flygblad, med fokus på de element som flygbladutskrift ska täcka.

Broschyrutskrift – vad är det för?

Du kan inte förklara vikten av en korrekt layout utan att förstå varför någon företagare fortfarande investerar i a4-broschyrutskrift i dagens digitaliserade värld.

Det finns två huvudsakliga saker att komma ihåg här:

  • Det främsta syftet med flygbladet är att få uppmärksamhet.
  • Det sekundära målet är att konvertera din försäljning.

Självklart betyder det att ditt reklamblad inte kommer att se ut som ett värdefullt konstverk, men trots detta – du kan fortfarande skapa ett flygblad som ser fantastiskt ut genom att uppfylla båda – om det har rätt element.

Det perfekta reklambladet är det som bäst utnyttjar ett litet utskriftsutrymme för att bäst fånga uppmärksamheten hos din målmarknad. Letar du efter den perfekta mallen, men du har ingen grafisk formgivare och du vet inte själv? I det här fallet är det ingen mening att slösa bort tid på försök och fel, men det är bättre att ha flygbladet från design till utskrift direkt.

Vilka element ska ett professionellt utformat flygblad innehålla?

Faktum är att du kan göra ett flygblad som är likvärdig med Michelangelos mästerverk, men förstå att det faktiskt inte kommer vara så många som kommer se det alls! Oavsett om du marknadsför en datorförsäljning eller en nattklubb – det första du behöver komma ihåg är att ditt flygblad måste vara slående nog för att du vill se den. För att detta ska vara fallet är det nödvändigt att elementen på den – grafik och all textinformation är tillräckligt tydliga och kortfattade för att övertyga denna person att kolla din butik eller delta i det evenemang som du vill bjuda in med hjälp av en broschyr.

Denna prioritering av element innan designen börjar hjälper dig att placera dem alla på rätt plats. Naturligtvis spelar design en viktig roll för att omvandla försäljning, men inte nödvändigtvis är ett bra flygblad den mest smakfullt designade flygbladet, utan snarare den som kommer att uppmuntra och faktiskt ”uppmana till handling”!

Kontakta oss som ditt tryckeri i Göteborg!